Lid worden

Scouting is een van de leukste activiteiten om te doen in je vrije tijd. Niet voor niets heeft Scouting jeugd- en kaderleden die binnen één of meerdere speltakken actief zijn!
Lijkt jou het ook leuk om lid te worden van Scouting Groenewoud? Of lijkt het je super om leiding te geven aan een enthousiaste groep kinderen?
Mail dan je gegevens naar onze ledenadministratie.

Informatie over het lidmaatschap

Scouting staat voor uitdaging! Al vanaf 4 jaar kun je lid worden. Als je lid wilt worden van Scouting Groenewoud kun je eerst 4 keer komen kijken.
Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep.
Mocht je het na 4 keer niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan word je automatisch lid en mag je iedere week komen.
Als je een paar maanden lid bent word je geïnstalleerd en mag je je Scoutfit dragen.
Op dat moment hoor je er echt bij!

Wil je lid worden? Let dan op het volgende!

– Je kunt 4 keer komen kijken, daarna mag je besluiten om lid te worden. Word je lid dan ga je contributie betalen, word je geen lid dan kun je niet meer komen; je betaalt dan namelijk geen contributie.
– Het lidmaatschap gaat in vanaf de 5de keer en je betaalt contributie vanaf deze datum.
– Als je lid bent, dan verwacht de leiding dat je er iedere opkomst bij bent. Als je een keertje niet kunt, meld je dan af bij de leiding.
– Als je lid bent, verwachten we dat je zo snel mogelijk een Scoutfit blouse of groepsshirt draagt. Een das en tekens draag je pas vanaf het moment dat je bent geïnstalleerd.

Hoe oud ben jij?

Voor de verschillende leeftijdsgroepen zijn er bij Scouting zogenaamde speltakken.
Bevers: 4-7 jaar
Welpen: 7-11 jaar
Scouts: 11-15 jaar
Explorers: 15-18 jaar
Roverscouts: 18-21 jaar
De Stam: 21-99 jaar